Levél a XI. ker. Rendőrkapitányság vezetőjéhez (FRISSÍTVE!)

Levelet írtunk a XI. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének...

Tisztelt Alezredes Úr!

Alulírott, mint a RAZOR, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportjának tagja a következő kéréssel fordulok Önhöz, mint a legutóbbi akciónk ügyében illetékes kapitányság vezetőjéhez:

A 2009. szeptember 9-én lezajlott akciónk alatt  22 szabálysértést észleltünk és ezekkel kapcsolatban feljelentést tettünk. Mivel mindegyik esetet – felvétellel és tanúkkal – bizonyítani tudjuk, ezért úgy érezzük, mi mindent megtettünk ezen szabálysértések eredményes felderítése ügyében.

Hogy a zebrát a gyalogosok biztonságban használhassák, most a rendőrségen a sor, hogy az említett esetekben az eljárást gondosan lefolytassa.  A rendőrség érdeke is, hogy az eljárásokról értesülve a gépjárművezetők számára is nyilvánvalóvá legyen: aki nem adja meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosnak az elsőbbséget, megszegve ezzel az 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) 43 §-t, az büntetésre számíthat. Bár az OBB felvilágosító kampányai valóban javították a közlekedési morált, a gyalogosok, akik egy baleset esetén a legsérülékenyebbek, még mindig nincsenek biztonságban – ezt bizonyítja az akciónk is. Éppen ezért itt lenne az ideje, hogy a rendőrség fellépjen a szabályszegőkkel szemben, abból a célból, hogy az évi több mint ezer személyi sérüléssel és több mint negyven halálesettel járó, gyalogos-átkelőhelyen történő közúti balesetek száma minél jobban csökkenjen.

Mivel a témát rendkívüli érdeklődés kíséri, véleményem szerint pozitívan hatna a rendőrség megítélésére, ha az ügyről a sajtót folyamatosan tájékoztatnák. További tevékenységünket figyelemmel kísérik a nagy kereskedelmi televízióstársaságok (TV2, RTL Klub), és rádiók (Danubius, Sláger, Lánchíd, Klub) és a közszolgálati rádió (MR1 Kossuth) is.

Éppen ezért kérem az alezredes urat, hogy a folyamatban lévő eljárásokról folyamatosan adjon tájékoztatást a közvéleménynek!

Mindenki érdeke, hogy legyen a zebra biztonságos!

Köszönettel:
XYZ
A RAZOR tagja

Címzettek:

1 pld: Dr. Balázs Norbert alezredes úr, XI. ker. Rendőrkapitányság
Másolat: MTV Híradó; TV2 Tények; Hír TV Híradó; RTL Klub Híradó; MTI; MR1 Kossuth Rádió - Napközben; Danubius Rádió; Sláger Rádió; Lánchíd Rádió

Frissítés

Kaptunk választ!





A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr761380710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykócsag 2009.09.14. 11:55:44

Istenkirályok vagytok!

LouiS 2009.09.14. 15:06:41

Csak éppen a rendőrség "folyamatban lévő ügyről" nem szokott nyilatkozni.

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2009.09.14. 15:14:47

@LouiS:
Nekünk az is jó, ha a lezártakról nyilatkozik.

schdl (törölt) 2009.09.14. 16:45:09

Majd a válaszra is kíváncsi vagyok

schdl (törölt) 2009.09.14. 19:14:21

Bakker... ezt a blogot max 10 ember olvassa... gyúrjatok még a promóra :D
Két komment között 2,5 óra szégyen...

megállnék egy szóra 2009.09.14. 19:57:26

remélem - és gondolom - hogy a rendőrség válaszát is közzé teszitek

terror 2009.09.15. 00:13:17

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: En is kivancsi vagyok, hogy mit irnak vissza :)

@schdl: Nincsenek puncik, nincs hanyas, nincs szardobalas, igazandibol flame sincs. Az embereket annyira nem erdeklik a hetkoznapi dolgok. 10-nel amugy egy icipicit tobb latogatonk van :P

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2009.09.15. 09:25:11

@schdl:
Az lehet, viszont a többi bloggal ellentétben mi már voltunk a nagy kereskedekmi tévéken (TV2, RTL Klub), kereskedelmi rádiókban (Danubius, Lánchíd, Sláger, Klub) és szerda délelőtt a Kossuthban nyomjuk.
Nem jó a promó? Kétlem. Nem csak internetből áll a világ

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2009.09.15. 14:39:16

@zebraakcio:
Sőt, holnap ATV, + Népszabi is lesz valami!