Felfüggesztett börtön a zebrán gyerekeket gázoló autósnak

Jogerősen egy év öt hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki autójával három gyermeket gázolt el egy vásárosnaményi gyalogátkelőhelyen.

Szabó József 2010 decemberében a sebességhatárt túllépve, lassítás és fokozott óvatosság nélkül közelített meg a város egyik iskolája előtt egy gyalogátkelőhelyet, és elütött három, iskolás korú gyereket.

A balesetben két gyerek maradandó fogyatékossággal gyógyuló, többszörös sérülést szenvedett.

A Vásárosnaményi Városi Bíróság a vádlottat közúti baleset okozásának vétsége miatt egy év öt hónap fogházbüntetésre ítélte - végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette -, valamint négy évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
Az ügyben másodfokon eljáró törvényszék a büntetés időtartamán nem változtatott, a szabadságvesztés végrehajtásának próbaidejét azonban három évről kettőre csökkentette. Az indoklás szerint a városi bíróság az általa kiszabott szabadságvesztés tartamához képest a végrehajtás felfüggesztésének próbaidejét aránytalanul hosszú időben határozta meg.

via Index





A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr144396470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felfordul a gyomrom 2012.04.18. 18:22:21

hali!
nem tudsz valamit a radikális zebrahasználók akciócsoportjáról?
hol tudom velük felvenni a kapcsolatot?

terror 2012.04.19. 23:18:32

@felfordul a gyomrom: Szerintem most piheno van. Mindenki a mindenkigyalogos.hu/ kampanyra koncentral, hogy a jatekon - es a ketsegtelenul hasznosabb balesetveszeyes keresztezodesek bejelolesenek lehetosegen - kivul lesz-e valami elorelepes...