Két kép

Két képet mellékelnénk a legutóbbi akciónkról. Az egyiken klasszikus magyar
zebrahelyzet: az átkelő, elsőbbséget élvező gyalogosnak szinte a lábujjára
hajt rá egy türelmetlen autóvezető. Külön pikantériája a képnek, hogy  a
gyalogos NEM tagja csoportunknak, "mezei" átkelő.

A másik képen egyik hős akciótársunk egy idős nénit segít át a túloldalra.
Szegény egyedül nem mert nekivágni a félelmetes 12 méteres távnak.

Egy kis lépés a fékre, egy nagy lépés a kulturált, biztonságos közlekedés
felé!






A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr522126235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghunner 2010.07.04. 14:26:45

Hajrá srácok, bár ahogy nézem elég nagy tempóval szaladtok be a zebrára, így kicsit unfair.

A másik, hogy az érintett RK dolgozói egy idő után meg fognak szépen majd kevésbé szépen kérni titeket hogy ugyan má' ne halmozzátok el őket munkával, van nekik így is épp elég.

A harmadik, hogy csak egyszer lépjetek a kisujjára valakinek, akinek nem kellene, és az iratbetekintés során megtudja kik vagytok valójában....

Aki szelet vet az vihart arat, ez örök tanulság! És tudom hogy persze, monitor előtt nem fél senki, de amikor este otthon a ház előtt várják és megkérdezik, "Te voltál az, kisköcsög?" akkor mindjárt vonalkódos lesz az alsó... hány ilyenről hallani manapság. Veszélyes világot élünk, én mondom!

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.07.05. 01:29:27

@Ghunner:

Köszönjük a sok építő jellegű hozzászólásodat.

1. Nem tudom, mi alapján szűrted le, hogy nagy tempóban lépnénk le. A fényképen pl. az egyik "áldozat", aki egyedül van, számunkra ismeretlen, a másik képen pedig egy öreg nénit vezetünk át. Lehet, hogy az ő tempója tűnik neked gyorsnak?

2. Látszik, hogy nem volt még dolgod "az érintett RK" dolgozóival. 99 százalékban kedvesek, normálisak és mindig mondják, hogy nekik teljesen mindegy, melyik ügyön dolgoznak a bent töltendő 8 órában. Minket azért is szeretnek, mert nem amatőr módon kitöltött, rissz-rossz értelmezhetetlen papírokat adunk be, hanem jól megszerkesztett iratokat, melyekkel könnyű dolgozni.

3. Azok az emberek, akik iratbetekintés során hozzáférhetnek esetleg a zártan kezelt adatokhoz, nem azok a kaliberek, akik 30-50.000 forintért ilyenre mozdulnak. A te fajtád meg hőzöng egy sort aztán szépen csendben befizeti a bírságot. És arról álmodozik, hogy majd jól megkeres, de aztán arra gondol, hogy aki szelet vet, vihart arat és otthon marad.

4. "Aki szelet vet, vihart arat" - akkor ne tégy semmit, hanem, ülj otthon a monitor előtt és remegj. De soha ne feledd ha hátrálsz is, csak a kivégzőfalig hátrálhatsz. Tagjaink legtöbbje nem szokott megijedni a saját árnyékától, csináltak már ennél komolyabb dolgokat is.

Ghunner 2010.07.05. 21:27:44

@zebraakcio: Ejj, nem értem miért vagy ilyen agresszív, én szívből sok sikert kívántam ehhez a valóban építő jellegű gerinces akcióhoz. Lesből fotózni és utána feljelentgetni, ez valóban bátor és férfias tett, a legszebb magyar névtelen feljelentő hagyományokból táplálkozik. A lesből pofánverésre és megrugdosásra hajaz, de miket is beszélek ez természetesen sokkal jobb annál.

Leírtam az általános tapasztalataimat a dolgok folyásáról, erre te minősítgetsz és támadsz. Ez nem szép.

A zártan kezelt iratokat pedig ugye te sem gondolod komolyan...

További sok sikert nektek és a csapatotoknak, és ne vegyél mindent a szívedre!

sbuci2 2010.07.07. 16:51:36

Jöhetnétek ide hozzánk a Dózsa térre sűrűbben is, mert nap mint nap ezzel küzdünk meg. Az a két sáv bizony nagyon sok, ha siet(ne) az ember. Várunk x percig, valaki megsajnál, megáll, de úgyse mehetsz át a túloldalra, mert a másik sávban nem állnak meg... I love Hungary ;) SZerencsés napunk akkor van, amikor ezek a magas fokú vezetési kultúrával megáldott honfitársaink a Krisztina térnél a kereszteződés közepén állnak meg, hiába van gyönyörű felfestés is (amit a KRESZ felfestés nélkül is tilt), és az egész Attila úton áll emiatt a forgalom, pl. itt is. Dugóban könnyebb átjutni a zebrán :)
Jó munkát, és kitartást kívánok nektek a jövőben is!

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.07.08. 09:05:04

@sbuci2:

Köszi, ha szerzel magad mellé még egy embert, akkor megyünk és együtt még egyszer megcsináljuk. :)

villany.j. 2010.08.03. 21:58:11

üdv urak
kipróbáltam tapasztaltam nem figyeltek azokra a dolgokra amire kéne ha valaki elmondja a véleményét nincs válasz nincs komment persze van, aki válaszol a kis kérdésre az jó pofi hát ez egy vicc nem gondolod uram ...
addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik .
emberi életekkel játszotok és sajnos az a gáz hogy van aki elhiszi a cuccot,
remélem válaszoltok de ne csúnyán ez nem egy show-műsor komoly dolgok.
amit csináltok ;;;;;;;;;;;;;;;;;?????????????????
nem azért nem jelent kezdtem mert nem volt kedvem csak néztünk benneteket próbáltuk meg érteni sikerült .!!!!!!!!!!!!!
vigyázzatok magatokra üdv.

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.08.25. 11:14:07

@villany.j.:

"néztünk... próbáltunk..."

Ki az a mi?

villany.j. 2010.09.02. 20:16:32

ennyi hogy ki az a mi jó volt köszi csá