Egy akció átlagos befejezése

Sokan kérdezték, hogyan végződnek az akcióink. Hány feljelentés születik, mi lesz a feljelentések eredménye, kapunk-e valamilyen visszajelzést? Álljon itt egy tipikus ügymenet...

Ha valaki nem adja meg az elsőbbséget a zebrán, mi állampolgári bejelentést teszünk. Ebben az esetben a szabálysértés a XXII. kerületben történt. A rendőrség megállapította, hogy a tanúk egy Tisza menti településen lakó gépkocsiját látták.

Ennek megfelelően az egész ügy illetékességét átteték a füzesabonyi rendőrkapitányság hatáskörébe. A füzesabonyi rendőrség kivizsgálta az ügyet, ehhez tartozik, hogy meghalgatta a tanúkat. Szerencsére nem kellett elutaznunk 120 kilométert, hanem elküldték Budapestre az anyagot és itt, a lakóhelyünk szerint illetékes rendőrkapitányságon hallgattak ki minket. Azután a jegyzőkönyvet visszaküldték Füzesabonyba, ott dolgoztak rajta még egy kicsit, majd meghozták a határozatot.

A szabálysértést elkövető autóvezetőt 10.000 Ft pénzbírságra és 4 büntetőpontra ítélték.

fuzesabony

Mi egyrészt sajnáljuk az elkövetőt, hiszen nekünk vele személy szerint nem volt semmi gondunk, másrészt örülünk, mert valamilyen szinten működik a végrehajtó rendszer.

Reméljük ezek az esetek példaként szolgálnak mindazoknak, akik nem adják meg az elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen, és javulni fog a közlekedési morál.





A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr371902856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery555 2010.04.08. 08:07:09

videó van az esetről? szívesen megnézném

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.04.08. 09:25:12

@gery555: ha erről nincs, attól még a korábbi posztokban több is van, ha minden igaz.

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.04.09. 09:02:02

@gery555:
Kedves gery!

Erről az esetről is van videó, meg a többiről is. De sajnos - lévén civilek, akik nem csak ezzel foglalkoznak - nincs időnk mindent kitenni a blogra, ami történik. Az eset valószínűleg ugyanúgy zajlott le, mint a többi, amiket a videókon láthatsz (oldalsó sáv)

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2010.09.16. 11:15:40

10000 forint? kétharmad tank benzin? hát ezért ne nagyon sajnáljátok...