KSH: a balesetek 92 százalékát a sofőrök okozzák

Tavaly 9 százalékkal kevesebb személyi sérüléses közlekedési baleset történt a közutakon, mint 2009-ben; a halálos balesetek száma 14 százalékkal, a súlyos sérüléssel járóké 11 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

[...]

A balesetek 92 százaléka a járművezetők hibájából történt. A kategórián belül a legnagyobb arányt (27 százalék) a sebesség nem megfelelő megválasztása képviseli, de az esetek száma 10 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. 26 százalékkal nőtt az utasok és 18 százalékkal a járművek műszaki hibája miatt bekövetkezett balesetek száma. A balesettípusok közül a vasúti jármű és közúti jármű ütközése nőtt 3 százalékkal, és 5 százalékkal többször ütköztek a járművek parkoló járműnek, mint 2009-ben.

[...]

A gyalogosok és utasok összesen 8 százalékos arányban voltak okozói a baleseteknek.

Ez utóbbi mondatot azoknak ajánljuk figyelmébe, akik szerint a gyalogosok ámokfutásait, eszetlen úton átrohangálásait és piroslámpázásait kellene megfékezni. 8%, és ebben benne vannak az utasok is. Nyílván lehetne kevesebb is, de talán nem itt van a fő probléma...

[...]

Csongrád megyében három éve nem történt baleset gyalogos hibájából.

via HVG





A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr822679120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.