A RAZOR közeljövőben megvalósítandó tervei

Akciónikat négy fő irányban indítjuk tovább.

Egyrészről folytatódnak a megkezdett projektek, azaz továbbra is igyekszünk minden héten egyszer a hagyományos módon akciózni.

Bevezetünk egy pár újítást, például megpróbáljuk lefényképezni az elkövetőt, így könnyebbé tenni a rendőrség számára a bizonyítást.

A másik, amit megcsinálunk majd, hogy az autók fékútját kiszámolva (fékútszámítási program) húzunk egy vonalat a zebra előtt, és ha a gépkocsi azt még nem érte el, lelépünk. Így teszteljük majd, hogy a vezető valóban észrevesz-e és szándékosan nem adja meg az elsőbbséget, vagy pedig egyszerűen csak figyelmetlenek a zebránál. Ugyanis, ha valaki már az útteseten tartózkodik, azt a sofőrnek mindenképpen észlelnie kell, tehát az elsőbbségadást innentől fogva csak szándékosan mellőzheti.

Ezzel egyetemben bizonyítottan is kizárjuk a "féktávon belül" lelépést, ami nem mellesleg már egy KRESZ szerint kizárt tényező, csak ugye sokan ezzel védekeznek.

Másrészről szeretnénk egy babakocsis akciót szervezni, most már mi is profibbak vagyunk, hogy jobban tudjuk az anyukákat instruálni és az idő is kedvezőbbre fordult.

Harmadrészt megkeressük a rendőrség azon részlegét, amely a márc. 1-től fokozottan ellenőrzik (többek között) a gyalogátkelőhelyeknél az elsőbbség megadását és felajánljuk nekik az együttműködésünket.

Negyedrészt - és talán ez a legfontosabb - felmérést készítünk, hogy az új KRESZ segített-e valamit. Visszamegyünk egy korábban már "leakciózott" zebrához, lehetőleg ugyanabban az időpontban, ugyanolyan hosszan és megnézzük, hogy a tavalyi évhez képest változott-e valamennyit a helyzet.





A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr301805431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spikk 2010.03.03. 22:30:16

Fékútra húzzátok a vonalat, ne féktávolságra! (Szerintem sem lehet ezzel védekezni, de ha már rajzoltok, akkor számoljatok a reflexekkel is, mert az lesz a következő...)

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.03. 23:30:33

Természetesen arra húzzuk. 1 mp-es reakcióidővel számolunk majd.

flea 2010.03.04. 01:52:28

A police.hu-s link 404... lehetne javítani? Érdekelne.

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.03.04. 10:07:22

Tegnap volt alkalmam megtapasztalni, hogy mennyit "fejlődött" a közlekedési kultúra a Budaörsi úton, a Petőfi laktanyánál lévő zebránél. Ha jól emlékszem, ott akcióztatok először. amikor odaértem, egy srác ácsorgott a két útpályát elválasztó "senkiföldjén". A BAH csomópont felől érkező sávokat sikeresen átszelte, de a befelé menő oldalon nem jutott még át. Megálltam a külső sávban és 4, azaz négy autó ment el fékezés nélkül a belsőben, mire emberünk végre át tudott surranni.

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.04. 11:30:43

@boylepke:
Hát, lehet, hogy oda megyünk vissza...

Nagykócsag 2010.03.04. 13:44:55

hajrá nagyok vagytok!!!!

GG81 2010.03.04. 19:46:30

van egy jó hírem. nem kell a drága időtökből feljelentősdiset játszani, mert a rendőrség tényleg komolyan vette, amit ígért és kamerázza a zebrákat. Ma délután kb. innen (47.47795,19.086792) a Nagyvárad tér irányába.

és ennyi pont. az ő dolguk, ők a szerv, ők büntetik meg azokat, akik hüjék. nem privát magánszemélyek úrihuncutságukban.

úgy ahogy végre a féllámpás nemtörődöm és barkácsxenonos autósokat is szedték a sorból a Határ úton... dolgozzanak csak, az ő dolguk.

GG81 2010.03.04. 19:49:09

a változások mindenképp üdvözítendők, de azt is vegyétek bele, hogy nem egyedül ugrándoztok a zebrára a videózás és feljelentés öröméért. a rendőrök is, ha beállnak a normál zebraforgalmat filmezik. ezzel szemben még bőven támadhatók maradtok.

terror 2010.03.04. 22:00:24

@flea: Attettek masik linkre. Frissitettem a bejegyzesben...

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.04. 22:04:52

@GG81:
Legyél szíves felhagyni ezzel az "ugrándoztok a zebrára" szöveggel. Nem szeretném többször leírni, hogy NEM ugrándozunk, hanem normál átkelést szimulálunk.

"ezzel szemben még bőven támadhatók maradtok. "

Egyelőre pár retardált billentyűhuszáron kívül nem "támadt" minket senki. És ezután se fog.

terror 2010.03.04. 22:08:01

@GG81: Ez valoban udvozito dolog, viszont - sok helyen ki lett targyalva, csak erintenem a temat - jo lenne, ha nem kampanyszeruen csinalnak. Nem kell bejelenteni, nem kell leallni vele. Es termeszetesen mindenkit ellenorizni. Ha ez meglesz, reszemrol kikapcsolok, de valoszinuleg mindenki. Addig viszont "nyuzni kell a szerveket".

Te is tudod, hogy ha valahol tudjak, hogy ellenorzes van, akkor mindenki marha szabalyos. Szabadkikoton pl. ha traffipaxolas van, latjak a szervet, es 30-al! mennek a 70-es tablanal. Kajak feltartanak. Ha nincs ellenorzes, akkor 120-al az 50-esnel. Nem mindenki, csak sokan. Van akinek eleg a 90...

GG81 2010.03.05. 07:48:29

@errorka: úgy ahogy a traffipax is folyamatos, ugyanazokkal az eszközökkel most ezt is csinálják. úgy a jövőben a zebravideó mód is gyakorlattá válhat és ez rendben is van.

a nyomásgyakorlás pedig nem a feljelentősdi, hanem a tüntetés, petíció és társai... legalább is azon formái, amikkel több embert lehet megnyerni.

mondtam, hogy te értelmes vagy! ;-)

GG81 2010.03.05. 07:57:58

@zebraakcio: hű de biztos valaki a dolgában. nem fog, és pont. már miért ne!?

csak bele kell gondolni, hogy amíg ti a kresz-re és a járdára vonatkozó paragrafusokra hivatkoztok, addig van egy sokkal magasabb jog, amit korlátoztok. igen, kapisgálod, az alkotmány és a szabad helyváltoztatás joga.

hol van itt a buktátok!? ott kérlek, hogy amíg ti csak szimuláltok, addig ott sem kéne lennetek. és amíg csak ti aktivisták fölöslegesen ugráltok a zebrán a többi autóst tartjátok fel.

a bíróság nézi a célt is, ezért mondtam, ha megvártok egy igazi gyalogost, és vele mentek át és úgy videóztok nincs kivetni való a dologban, mert legalább egy embernek volt célja a szabad helyváltoztatásra visszavezethetően is a zebrán keresztül a dolgára menni. míg nektek csak a feljelentés és a népnevelés, ami a zebra elfoglalásának és forgalmának korlátozására nagyon halovány, hisz felhatalmazásotok sincs, hisz nem vagytok szerv, akiknek a dolga az előbb felsorolt dolgok.

a szerv pedig ott van a zebráknál, ahogy írtam is. a szerv nem szimulálgat, nem korlátozza a zebra forgalmát felesleges átkelésekkel, hanem csak videóz.
szerinted miért van para abból is, hogy már a rendőr sem állíthatja meg lassan az autósokat rutinellenőrzés céljából, tudod: jogsi+forgalmi! mert már az is sok, nem hogy civilek ugri-bugrizzanak céltalan átkelésekkel.

nah ezen gondolkozzatok el a jogászaitokkal, vagy adják vissza a doktorijukat!

még mindig azt hiszed főenemy, hidd! csak egy apróságra hívom fel a figyelmeteket, amivel támadhatók vagytok. hogy valóban mindenki szemében segítségnek látsszon, amit tesztek.
jah, hogy az alapján ítéled meg a világot, akik ide írnak... van aki nem ír, lehet már épp a jogi lépéseket készíti elő csendben... míg más szól és hívja fel a figyelmet.

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.05. 08:33:48

"addig van egy sokkal magasabb jog, amit korlátoztok. igen, kapisgálod, az alkotmány és a szabad helyváltoztatás joga."

Na ne már! Odabilincselek valakit a zebra elé?

Suszter, maradj a kaptafánál.

Ebben a fórumban eddig még csak azokat moderáltam ki, akik csúnyán beszéltek - a más véleményeket megfogalmazókat nem.

Ennek ellenére kb. 3 embert találsz, aki nyavalyog.
De tudod mit? Szerinted, ha alkotmányellenes, amit csinálunk, akkor gyere el legközelebb (megmondjuk hol leszünk), videózz le minket és jelents fel. Arra a röhögésre leszek kíváncsi, amit a rendőrségen kapsz.

Valószínűleg, ha a te zűrzavaros és ködöd jogi elképzeléseid alapján működne a világ, kapásból megszüntetnék a nyomozásokat a feljelentéseink miatt a rendőrségen, erre hivatkozva. De nem teszik.

terror 2010.03.05. 22:27:20

@GG81: Tuntetesbol annyi van, hogy elcsepeltek teljesen a mondandojat. "Na, megint vonulnak", es nyomjak is tovabb a fozocsatornara.

A szabad helyvaltoztatasban a gepjarmuvezetok akadalyozzak a gyalogosokat, sot, sajat magukat is, boduletes mertekben, napi szinten. Olyankor miert nem sirnak a jogaikert? :) Egyebkent a szabald helyvaltoztatas joga az nem egyenlo a kotelezo gepjarmuhasznalattal, de most ebbe ne menjunk bele.

(Mellekszal: Szabo Mate is ezzel jott a joggal - sarga matricas forgalomkorlatozas -, es eleg sokan kirohogtek, meg kimondva-kimondatlanul elhajtottak a busba. Legalabbis az ertelmes fele (koztuk baromi sok aktiv gepjarmuvezeto), amelyik tudja, hogy van egeszseges kornyezethez valo jog is, ami kicsit fontosabb, semmint az, hogy a Pistike az isklaba menet ne azzon meg. Esernyo b@zmeg.)

"a bíróság nézi a célt is"

Volt mar birosagi targyalas, senki nem kotott bele abba, amit csinalunk. Hivatalosan legalabbis nem. Az, hogy valaki morog az orra alatt, mert dolgoznia kell, az nem erdekes a mi szempontunkbol.

"szerinted miért van para abból is, hogy már a rendőr sem állíthatja meg lassan az autósokat rutinellenőrzés céljából, tudod: jogsi+forgalmi! mert már az is sok"

Azert mert hagyjak elszabadulni a poklot, mert a gepjarmuvezetokbol van hosszutavon is sok penz, es sajnos akik a barsonyszekekben ulnek, csak ezt nezik. (Ajanlom megtekintesre az uj bejegyzesben szereplo moszkvai kitekintot. Ott is ez megy, csak mar "elorebb" jarnak.)

Nezegesd a hireket! Egyre masra fognak teret vesziteni az autok es a gepjarmuvezetok. Valtoztatni KELL, mert ez a rendszer megbukott, es tarthatatlan. Nehez a felismeres, es az emberek lenyelik a napi szintu oriasdugokat, es kozben elfejtenek fontos dolgokat, es mindenbe belekotnek, ami barmi modon valtozast hozna. Belefasulnak a berogzodottsegbe, frusztraltak, idegbajosak, es eszre sem veszik. Ha valaki lep ellenuk, akkor viszont azonnal kigyot-bekat.

Pedig egyebkent minel hamarabb kezdik el a valtoztatast, annal konnyebb. Egyben annal kisebb mertekben lenne szukseg radikalis valtoztatasokra, csak ugye "miert pont en szalljak ki, ha o nem". Tudjuk, hova vezet ez.

Volt egy - mondjuk ki - automanias korszak, ami most ugy fest, lezarult. Ebben a formajaban legalabbis mindenkeppen. Es nem csak nalunk, mas orszagokban is, es nem csak a nalunk fejlettebbekben. De ez megint nem zebratema.

instantmama 2010.03.06. 23:06:59

@errorka: Egyetértek. A beidegződéseken leghatékonyabban a hatóságok tudnának változtatni, egy marketing kampány csodákra képes pl. trendivé lehetne tenni a környezetbarát és emberbarát közlekedési módokat és ezzel egy időben 'ciki' lenne mindenhova autóval menni (persze már most is az, de aki bent ül az autójában a dugóban, az nem látja, hogy odakint mindenki rajta röhög :)). Csak szándék és hozzáértés kérdése. De sajnos ez pillanatnyilag hibádzik.
Az mindenesetre biztos, hogy én nagyon ki leszek hegyezve erre a témára a legközelebbi főpolgármester választáson.

GG81 2010.03.09. 14:48:06

@errorka: több dolgot mosol össze, de segítek kibogozni.

más az amikor a dugóban áll az autó és az autótól nem tud haladni, mert az a forgalom ritmusa, mindenki egy irányba akar menni.
és más az amikor 2 egymást keresztező egység tartja fel egymást. főleg úgy, hogy a keresztező gyalogos csak brahiból, nem a tényleges átkelés céljából tartózkodik a zebrán, hanem népnevelési, feljelentgetési célból. ezért mondom azt, hogy mást átsegítve nem kifogásolható, addig... majd átgondolják ezt a zügyvédek is, ha addig nem törlitek a kommenteket. ;-)

változtatni kellett volna már 20 éve, de tudjuk mi történt itt a főváros fejlesztés címén ez idő alatt... valakinek lett szép HR nyaralója, valakinek iszonyat bankbetétjei és biztos haveri cég megrendeléseiből jutalék.
bkv fronton is mondom, lehet próbálni várni az alulról jövő változtatás kezdeményezését, de azt jobban csak a példamutatás gyorsítaná... a szankciók mindig csak még nagyobb ellenállást szűlnek... olvastál te is történelemkönyveket.

amíg ilyen a brékávé, addig itt még bőven autómániás korszak lesz. én nagyon nem temetném ezt a dolgot még, korai és csak önbecsapás. majd meglátjuk mi lesz ősszel, mit ígérnek, mi valósul meg...

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.09. 16:47:57

"változtatni kellett volna már 20 éve,"
De nem változtattak. És most sem teszik meg maguktól, csak ha mi rákényszerítjük őket.

"szankciók mindig csak még nagyobb ellenállást szűlnek."

ezt nem egészen értem. A törvény amióta világ a világ úgy működik, hogy a társadalomra veszélyes tevékenységet szankcionálja.
A szankció szükséges.

vaganybelvarosi 2010.03.12. 12:04:54

Aki szokott járni tőlünk párszáz km-re nyugatabbra (nekem megadatik évente 1x-2x), az tudja, hogy ott már akkor lassít és megáll az autós a zebra előtt, ha a gyalogos még le sem lépett, csak közelít felé. Kivétel nélkül, MINDENKI MEGÁLL. Mert meg tud, nem 90-el közelít felé, s vet 1-2 pillantást oldalra is, közeledik-e gyalogos a zebra felé.
Na ettől vagyunk még fényévezredekre...

felfordul a gyomrom 2010.03.13. 18:44:48

@vaganybelvarosi: fényévezredekre? az előbb még azt mondtad, párszáz km.:D sry a poénért;)

hawkeye 2010.03.14. 07:07:50

"szeretnénk egy babakocsis akciót szervezni, most már mi is profibbak vagyunk, hogy jobban tudjuk az anyukákat instruálni"

Épeszű ember nem küld gyerekes anyukákat az autók elé.

Ez bűncselekmény!

Gyűjtőjegyes 2010.03.14. 08:23:53

@hawkeye:
Izé, lol... babakocsis akció = üres babakocsit tolva átkelni a zebrán. A babakocsi ki lenne bélelve, hogy messziről ne látszódjék üresnek. Hülyék mi sem vagyunk, hogy kiküldjünk egy valódi kisbabát az autósok közé.

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.14. 09:55:19

@hawkeye:
Azért valahol ugye te is nonszensznek érzed, hogy egy sima átkelést a kijelölt gyalogátkelőhelyen egy babakocsival nem tartasz épeszűnek.

Sajnos - egyelőre - tényleg veszélyes. Ezért aztán nem is lesz baba a babakocsiban. Itt a lényeg azon van, hogy az anyukák akkor is egészen másképp kelnek át az úton, ha NINCS baba a babakocsiban. Ezt az egyik akciótársunk, lévén kisgyerekes anyuka be is bizonyította. Mesélte, hogy mikor először tolta le az ócska babakocsinkat az útra, kirázta a hideg, mert belegondolt, mi lenne, ha a gyereke lenne benne. Ez normális?
Éppen azt szeretnénk elérni, hogy az emberek elgondolkodjanak azon, hogy hogyan vezetnek: még azokra sem vigyáznak, akik a legsérülékenyebbek.

villany.j. 2010.03.15. 20:04:16

üdv urak
nem hogy veszélyes ha nem egyszerűen olyan kaput
feszegetsz ami komoly gondolkozásra kényszeríti az emberek többségét aki egy kicsit is figyel.
Ez kb olyan lenne hogy próba ként ugorjon ki valaki a 10-em-ről mi nem azt szerettük volna hogy belehaljon csak azt hogy elgondolkodjon előtte hogy ez magas remélem érted uram én személy
szerint ezzel a próbával nem játszanék mert ha pl:
kifogsz egy igazi ...... sofőrt nem hogy nem lasit ha nem becsukja a szemét és át tép a másik sávba ahol kb: átlag 25-ember áll a buszmegállóba itt már akkor gáz van még nem írtam ide de remélem nem sértettelek meg

jók legyetek vigyázzatok magatokra

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.15. 20:15:57

@villany.j.:
Kedves villany úr, higgye el, mi komolyan gondoljuk a saját szlogenünket: LEGYEN A ZEBRA BIZTONSÁGOS!

Mi is tartjuk hozzá magunkat: soha nem lépünk le úgy, hogy a járművezető ne tudjon megállni, vagy ne tudjon kikerülni. Ha megnézi az akciókról készült videókat, láthatja, hogy rettenetesen óvatosak vagyunk - elég szomorú, hogy ez ma egy zebrán így kell legyen.

villany.j. 2010.03.16. 20:20:33

üdv urak :

Ezt meg könnyebüléssel látom vigyázzatok magatokra tudjátok ti is nem sok ember van
aki betartja a szabályokat és nagyon kevés aki
alkalmazza is ez mind a két résztvevőre érvényes ti is tudjátok de sajnos ez igaz is.
VÁLASZ A LEGYEN A ZEBRA BIZTONSÁGOS:
Természetesen ezt én is így gondolom de mint
írtam én nem értek egyet annak a kialakult egységnek hogy mivel zebra mi megyünk ésszel
ész nélkül természetesen az amit ön ír a mi részünkről ok.és értjük is

nekem is van családom tudod te is azt is mivel foglalkozok nekem is van édesapám de figyelmeztetem mindig FIGYELJ ODA nem azért mert nem bízok benne tudod miért ezt próbáld ki
nagyon szépen kérlek.
Álj meg a piros jelzésnél egy idős ill.kis srác mellett piros jelzésen próbálj meg átkelni ha nincs AUTÓ KÖRÜLÖTTED,tudod mi lesz meg látod
ha ezt ki próbálod .UTÁNOZNI FOGNAK HIDD EL
vagyis én tisztelem azt a szupi kis ötletet amit ti csináltok és minden tiszteletem a tiétek mert tesztek valamit azért amiért más
úgy szón.sza.....bele.de egyvalamit tisztázzunk uram.

TILOS. GYERMEKEK ILL. IDŐSÖK ÉLETÉVEL JÁTSZANI.
Úgy érzem nem sértettem meg senkit ha mégis tisztelettel
elnézését kérek nekem ez lenne a véleményem
maradok tisztelettel:villany.j.

gery555 2010.03.17. 17:03:39

@zebraakcio: "rettenetesen óvatosak vagyunk - elég szomorú, hogy ez ma egy zebrán így kell legyen."

Elég szomorú ez az elképzelés is! Aki közlekedik legyen óvatos és figyeljen is, teljesen mindegy, hogy hol van elsőbbsége és, hogy autóval, biciklin vagy gyalog közlekedik!
A balesetek nagyrésze elkerülhető lenne egy kis figyeléssel.
(csak egy kicsit ha belegondolnunk: egy gyalogos ha lelép akkor fgyelje az autósokat/motorosokat, mert nem biztos, hogy az megáll. Én valahogy nem hiszem el, hogy ha erre figyelnének a gyalogosok, és nem csak úgy mennek át, abban a tudatban, hogy elsőbbségük van, akkor a zebrán való gázolások 99,9%-a elkerülhető lenne)

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.17. 18:32:28

@gery555:
Te minden kereszteződésbe benézel, ha vezetsz és a főútvonalon mész? Mert a balesetek nagy része elkerülhető lenne, ha az autóvezetők nem abban a tudatban mennének a főúton, hogy elsőbbségük van, hanem óvatosan, benéznének mindig a mellékutcákba. Hiszen onnan bármikor jöhet egy 16 tonnás kamion, amelyik nem figyel.

Amit te írtál, pont ugyanez

Egyébként a gyalogosok rendkívül óvatosak. Ha nem így lenne, tízszer ennyi gázolás lenne. :(

gery555 2010.03.17. 19:27:43

általába figyelek a kereszteződésekben, mert bármikor kijöhet valaki ott is.
De itt a zebráról volt szó.

+
Én eddig több olyan gyalogossal találkoztam, aki figyelmetlenül lépett le a zebrára (eősen kellett fékeznem - és nem azért, mert nem "akarok" megállni és átengedni -, mint a kereszteződésből kijövő autó miatt)

villany.j. 2010.03.17. 20:17:16

üdv urak:

na itt most megfogtak ne ellen érveket írj ha nem a tényeket.
NE A JÓ KIS STATISZTIKÁT EGY KÖNYVES POLCRÓL URAM A TÉNYEKET KÖZÖLD.VAGY EZ EGY ÁMÍTÁS?
Ha megjegyezhetném napi szinten 5 csomóponton
szabálytalanul átrohannak előttem hogy mit teszek ,,, padló fék és kész nem szállok ki kiabálni szerencsétlennel mert nincs értelme sietős volt a dolga ezt tette.VÁLTOZÁS NEM CSAK AZ AUTÓ HASZNÁLÓK RÉSZÉRŐL KELL URAM.EZT IS PRÓBÁD KI MERT AZ ELŐZŐT TUTI HOGY NEM PRÓBÁLTAD
HŐSÖK TERE:Andrási tele kunyerálókkal akik úgy cikáznak körülötted mint a legyek és ha zöldet kapsz frankón eléd ugrik vagy belassít.Tudod miért mert ki van oktatva .szerinted ez jó.
Most azt gondolod nem erről beszélek de mi tudjuk hogy ön miről beszél csak az a baj hogy
egy oldalúan ítéli meg a dolgokat és ezért írok én is önnek uram. tisztelettel : villany.j.

gery555 2010.03.17. 21:11:37

én értem mindenki véleményét - és ezt most nem úgy kell érteni, hogy az autósokat védem -.
Ha vasutiátjáró fehéren villog, akkor most nem kell lassítanod 40-re (30-ra), de aki átmegy 90-el az meg is érdemli, hogy pont akkor jöjjön egy vonat. Mert attól, hogy fehér, körül kell nézni. Kresztől függetlenül észbe kell tartani, hogy a "nagyobbnak elsőbbsége van" (zebrán az autó a nagyobb, vasutiátjárón a vonat).

(És most is ismétlem, hogy nem az autósokat védem, csupán egy ésszerű (általam annak gondolt) felvetés!)

villany.j. 2010.03.17. 21:28:51

üdv urak újra
tisztelt gery555.
én sem az autósokat védem és nem is fogom de a többi közlekedőt sem védem mert minden téren egyesség kell én még nem kommunikáltam önnel az előző írás a zebra akciónak szólt nem oly rég léptünk erre a tisztelt oldalra és kell egy kis idő hogy teljes mértékben megértsük a kijelölt kérdésre és a válaszra .innentől kezdve név szerint fogunk válaszolni ezt bizonyítja a mostani válasz.ÉS IGEN IS LE KELL LASSÍTANI MERT
JÖHET EGY VONAT ILL. ÁTMEHET ELŐTTED EGY BRINGÁS IS Hogy tudd gyalogos átkelőhely megközelítése 35km/h.vasúti átkelő hely:30km/h.
ha fehér ha piros ha lila érted remélem .
tisztelettel : villany.j.

terror 2010.03.18. 14:38:03

@gery555: "Kresztől függetlenül észbe kell tartani, hogy a "nagyobbnak elsőbbsége van" (zebrán az autó a nagyobb, vasutiátjárón a vonat)."

Na ez az, ami normalis orszagokban nem igy mukodik. Ott KRESZ-tol fuggetlenul jobban figyelnek a serulekenyebb felre. Itthon az a hozzaallas, hogy a gyalogos lemondhat az elsobbsegerol.

Ettol fuggetlenul meg kell figyelni, de figyelni, es felni nem ugyanaz. Marpedig a zebran az emberek felnek. Nem mernek atkelni, ha meg megis, akkoris sokszor futniuk kell, suru bocsanatkeresek kozepette, hogy egyaltalan leteznek, es a varosban elnek.

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.18. 16:36:20

@villany.j.:
Kedves villany úr!

Sok mindenben egyetértünk, ami nem is meglepő, hiszen nem ellenségek vagyunk, hanem partnerek a közlekedésben.
Bizony nagyon okosat mondott, le kell(ene) lassítani.
Az az érdekes tapasztalatunk, hogy ha lassabban mennek az autók, a vezetők szívesebben megállnak, mintha valahogy emberibben látnák a világot.

Úgy látszik, nálunk a gépjárművezetők nem 220 felett ( www.youtube.com/watch?v=tF6IRagBeXA), hanem már 60 km/h felett "elhagyják a valóságot"

villany.j. 2010.03.18. 19:57:30

üdv urak

TISZTELT ZEBRA ÚR.

Nagyon szépen köszönöm a tisztelt válaszát
de itt ezen oldalon amit közölt nem értjük mi a kérdés és mi a válsz .

a válaszával egyet értek kell/ene/ lassítani
de egyet ne feledjen itt két résztvevő is van
nem csak egy .
Ahogy írta uram nem ellenségek vagyunk !!!!!!!!!!!!!

Örülök annak a szuper ötletének amit leírt de figyeljen oda és mindig biztonságos módon cselekedjenek .

U.I. ha az volt a yutube értelem szerű közlése amire gondolok akkor szerintem ez nem álja meg a helyét hogy miért azért mert ez nem a valóság
ezért fizetnek keményen és egy vicc ön is tudja és mi is.De ha tévedtem elnézést.

maradok tisztelettel villany.j.

Spikk 2010.03.20. 21:22:24

@GG81: A helyzet az, hogy a dugót okozó járművek nagyobbik fele pont annyira szükségtelenül van az úton, mint a zebraakciósok, csak nem néha, hanem naponta órákon keresztül. Azokra gondolok, akik kiválóan eljuthatnának uticéljukig más módon. Aki árut szállít, tömeget szállít, megy tüzet oltani, vagy épp villanyt szerelni, a csomagtartóban a szerszámaival, a tetőcsomagtartón létrájával, ők nem ez a kategória. Akkor most gondold át, hogy az a nagyobb probléma, hogy néha pár ember miatt a zebránál "feleslegesen" kell megállni, vagy az, hogy a 15 perces út a munkahelyedre 60 percig tart, mert vagy dugóban ülsz, vagy kerülőre kényszerülsz, vagy mindkettő. Ki akadályoz a jogaidban jobban? Mennyivel jobban?
Mellesleg a szabad helyváltoztatás joga nem azt jelenti, hogy bárhová bármikor és azonnal. Annyit jelent, hogy a másik nem teszi lehetetlenné, hogy eljuss oda. Mindegy, hogy milyen járművel, vagy gyalog, mindegy, hogy gyorsan vagy lassan. Ha el tudsz jutni, akkor élhettél a jogoddal. Akkor is, ha ehhez le kell parkolnod a BAH csomópontnál és gyalog menni az Astoriáig. Az, hogy át kell engedni valakit a zebrán, nem korlátoz semmiben, lassítasz, esetleg meg is állsz, utána mehetsz at utadra.

gery555 2010.03.22. 18:10:38

@Spikk: annyival kiegészíteném a kivételeket, hogy én egyik általad felsorolt kategóriába sem tartozom, de nem ülnék fel a tömegközlekedésre munkába vagy iskolába menet 100-150 ezer Ft-os laptoppal a hónom alatt...

villany.j. 2010.03.22. 20:55:55

üdv urak :

VÉGRE VÉGRE IGEN .
látod és látjátok urak a szavak értelmét. Itt viszont igazat adnék gerry 555-nek mert én sem ülnék föl a BKV- egy ilyen drága géppel .
tisztelt spik jó a válasz jó a kérdés szerintünk
itt kompromisszumot kell idővel kötni és megértésre lenne szükség .

tisztelt zebra úr ön érti mire gondolt spikk.
remélem igen.

Ha esetlegesen nem zavarom még akkor ön ezek szerint nem jár bkv-val és nem is tudja mi a helyzet .
különben nem írta volna azt hogy MIÉRT?

szép napot mindenkinek vigyázzon magára mindenki

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.03.22. 23:57:15

@villany.j.:

Kedves villany úr, én tényleg nem értem.
Járok ebben a városban mindenhogy, még BKV-val is. Ma pl. öltönyben, nyakkendőben tettem ezt és nem lett semmi bajom. A hetes busszal mentem.
Sőt nem egyszer vittem már drága laptopot is, és nem lett semminek semmi baja.
Tehát a kérdés változatlanul: miért?

A másik kérdés: mi köze a BKV-nak a zebrákhoz?

gery555 2010.03.23. 21:14:46

@zebraakcio: az, hogy eddig még nem volt gond (lopás ügy), az nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Tehát csak óvatosan.
A BKV nem a védelméről híres...

villany.j. 2010.03.23. 21:17:32

üdv urak .
Először is köszi zebra úr gondoltam hogy fogsz írni.

Egyszóval itt az a lényeg vagy tényleg nem érted ,és hasonlatokat hozol föl uram
ha nem érted megpróbálom leírni értelem szerűen és szisztematikusan:
A leírásod alapján még nem próbáltak ezek szerint lenyúlni vagy is mi ezt hozzuk ki a szövegből egyszóval én is bkv-zom de igen is gerry 555-nek igaza van én sem mennék föl 173 e-re ill a fekete 7-re ill a 173-ill- sorolhatnám ezerig .
MIÉRT : mert a bkv le van strapálva és nincs semilyen védő egysége ,vagyis ha hiszed ha nem a MIÉRT azért van .
ITT MEGJEGYEZNÉM HOGY autózom de ha lehet ami elég sűrűn van gyalog vagy canga,bkv.
TISZTELT URAM én elmondanám ha nem agresszív a bkv-én akkor asztala viszta bébi.
Vagyis ha lehet jól rejtse el a gépét mert figyelik és ezek szisztematikus emberek akik egy forintot nem adóznak és egy forintot sem szálnak be a közösbe .
Én is kiegészíteném a végét én autózóm tudjátok.
A nevem adja a szakmám .
Még egy utolsó válasz urak :
egyvalamit értsen meg mindenki ahogy írták is ne Ítéljen meg senki egy másik embert azért mert ő nem éppen villanyt szerel és nem vízszerelő igen is nagyon sok ismerősöm van aki nem nagy keresettel él és ügyvéd lehet hogy most az írjátok az hülye nem az TISZTESSÉGES.
Hát ez a lényeg mert mindenki tisztában van azzal hogy mit csinál !!!!!!!!!!!!!!!!!!
legyetek jók vigyázzatok magatokra,

terror 2010.03.24. 19:14:37

@gery555: Az autok felrobbanhatnak, az autopalyara kenyszerleszallhat repulo :) Mindenre lehet peldat irni. Nyomkodni en se nyomkodtam laptopot BKV-n (de ez ugye vezetes kozben sem opcio), de szamtalanszor szallitottam. Hatizsakba berakod, le se vagos, hogy mi van benne. Ha veszel egy meno "Swanson" taskat, akkor az szemet szurhat. Okosan kell kozlekedni a BKV-n is :)

villany.j. 2010.03.31. 20:18:08

üdv urak.
MI TÖRTÉNT NINCS VÁLASZ SEMMIRE
.Tisztelt errorka .
a válasza szupi volt és nagyon jó .
CSA EGY GOND VAN VELE NEM A TÁSKA MÁRKÁLYA HATÁROZZA MEG A HELYSZINT.
amúgy az emberek 98,62%-nem is tudja mi a swanson
szerintem szerncsélye volt a kis gép használattal a BKV-ÉN .vagy eltünő járaton használja.
MI NEM ÉRTÜNK EGYET A BKV -ÉN HASZNÁLÓ EMBEREKKEL
VAGY MERÉSZEK VAGY???????-ÁK.
Itt nem az számít ki vagy az számít hogy kifigyelnek .
mivel te okosan közlekedsz meg mondanád mindenkinek hogy mit tegyen vagy mit ne tegyen
egy BKV.én.
köszönettel villany.j.

villany.j. 2010.04.05. 16:17:55

üdv urak .

kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.04.06. 12:19:21

@villany.j.:
Köszönjük.
Mi húsvéti "ajándékként" egy határozatot kaptunk, melyben valakit elmarasztaltak szabálysértési ügyben. Részletek később blogbejegyzés formájában.

villany.j. 2010.04.06. 20:16:30

@zebraakcio:

üdv uram.

ennek örülök ha hibázott akkor így járt!!!! Meg írnád hány ember és bringást ill gyalogost büntettek meg és mennyire. FIGYELD A statisztikát meg fogsz lepődni .az autósok 90-bevonás volt 26 bünti 2 gyors hajtás a gyors hajtást ne vedd alapul mert építkezésnél volt 50 es tábla utána 1 méterre 30-as tábla.

NAGYON VÁRJUK A BLOGOT!!!!!!!!!!!!

ETTŐL független nézz utána és írj köszi.
jók legyetek

Gyűjtőjegyes 2010.04.08. 12:23:28

@villany.j.:
Izé... megmondaná, drága jó Uram, hogy miért kér egy olyan blogban a bringásokra és a szabálytalan gyalogosokról bármiféle statisztikát, ami a zebrán a (kötelező) elsőbbséget meg nem adó autósokról szól?
Esetleg kérjek Öntől ugyanitt 1789-as üzbég csapadék és vízállásjelentést, vagy a sikeres szellemidézéses szeánszok arányát tavaly előtt december huszadikán éjféli időpontban? Mert kb ugyanannyi köze lenne a témához, mint azoknak, amit Ön kér.
Jó egészséget Önnek!

villany.j. 2010.04.10. 21:22:31

üdv urak.
bizié.Ez jó volt szerintem menjen vissza az óvodába. és ezt sem tudja bizié miért .
kellene egy statisztika 1712,07,15-ről ezt tudja vagy csak okosnak szeretne tűnni ha valamit nem tud ne írjon botorságot. ha megszólít valakit ne játsszon és ne okoskának akarjon tűnni mert KÖZE NINCS AHHOZ AMIT MAGA ÍR ÉS NEM IS ÉRTI ÉS NEM IS FOGJA MEG ÉRTENI bizié.drága jó uram ha valamivel megsértettem szíves elnézését kérem.

üdvözlöm zebra úr jó volt a kiírt válasz
és értelmes :))))))))

maradok tisztelettel.

villany.j.

köszönöm a válaszát:gyüjtő úr

Gyűjtőjegyes 2010.04.14. 11:02:43

@villany.j.:
Mivel kérdésemre képtelen volt választ adni, szerintem nem nekem kellene elvonulni vissza a Ön által javasolt közintézménybe. Magának sem, természetesen. Amiről Maga akar itt beszélni, arra vannak megfelelő fórumok. De akár létrehozhat önerőből saját szerveződést, ha úgy akarja. Természetesen, hozzállásából nézve, nem fog. Bizonyára tudja, hogy ez a blog a RAZOR-é. Nem a RAGYA (Radikális Gyalogosok), se a RABBI (RAdikálisabB BIciklisek). Nyílván eltévedt. Útbaigazitással nem tudok szolgálni. Ha viszont Ön képtelen felfogni, miről is szól a RAZOR, akkor igazán felkereshetné mentálhigéniás tanácsadóját, mert valami szellemi leépülésbe kezdhetett. A családja érdekében remélem, nem örökletes!

Jó egészséget Önnek!

villany.j. 2010.04.17. 21:31:39

@Gyűjtőjegyes:

köszönöm válaszát így már értem .

ön az isten és minden joggal és értelemmel rendelkezik.

csak ön tudhat mindent ill. csak maga körül forog a világ bocsi hogy mertünk válaszolni .
Hisz csak ön tudja mit akar ill. szeretne Razor.

amúgy nem mentálhigiénés probléma .
a családom pedig jól van köszönöm a kérdését.

ha nem haragszik nincs szükségem útba igazításra mert a vak ember is ember jegyezze meg .

ha butaságot ír inkább írjon viccet azon legalább egy jót kuncogunk

vigyázzon magára

tisztelettel villany.j.

Gyűjtőjegyes 2010.04.18. 08:47:05

@villany.j.:
Tisztelt Uram! Választ még mindig képtelen volt írni, pedig ideje lett volna ezen gondolkodni. Ehelyett személyeskedni próbál, mint egy ovodás (csakhogy hű maradjak az Ön hasonlatához). Mélységesen csalódtam az Ön értelmi szintjében. Vagy pontosabban mondva, nem, nem csalódtam. Ennyit vártam el Magától.
Köszönöm az értelmes beszélgetést Önnel és nagyon örülök, hogy megismerkedtem Önnel!
Jó egészséget!

villany.j. 2010.04.20. 21:25:56

@Gyűjtőjegyes:
tisztelt uram meg kérhetném arra hogy írja le mire írjak választ mert nem tudjuk,,???????????

nagyon szívesen válaszolok bármely nemű kérdésére
ha tudom a kérdés lényegét .
ITT EGYSZÓVAL AKKOR EGY -EGY MERT ÉN SEM KAPTAM VÁLASZT CSAK LESZÚRÁST ILL. LECSESZÉST és kiváltságos mellőzést.
lehet hogy komunikációs probléma van én nem értem amit maga ír KVÁZI akkor ön sem érti .
vagyis közelítsük meg a dolgot emberi nyelven.
...........................................
ELŐSZÖR IS :
én nem vagyok izé sem bizié sem stb. ugyan olyan értelemmel rendelkezem mint ön soha egyetlen szóval nem sértettem meg és soha nem sértegettem a családját ill. hozzátartozóját .
soha nem bercsültem le és nem is fogom mert én tisztelek mindenkit akivel beszélek és komunikálok nem vagyunk hajlandók kompromisszumot kötni oly emberekkel akik ezt nem tisztelik itt nem az a lényeg hol vagyok uram szeretném a zebra urat mert értelmes és tudja mi a tisztelet ahogy én is ne haragudjon ön nem is tudja csak le írja mi az elképzelése ne hogy azt higyje hogy ettől én ill. mások megsértődnek itt nem az oldal lényege számít hanem az hogy tudjunk komunikálni és megbeszélni dolgokat MÉG MINDÍG NEM ÉRTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HA NEM HARAGSZIK NEM MEGYEK ÁT MÁSIK OLDALRA DE EZT NEM ÉRTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HA VALAMIVEL MEGSÉRTETTEM SZÍVES ELNÉZÉSÉT KÉREM

köszönöm :villany.j.