Esik az eső. Relatív gyorshajtás. Vágási?

De most komolyan. Tényleg nem egyértelmű? :/

"Zebrán gázolt halálra egy férfit egy autós Pécsett. Esett az eső, az autós mégis túl gyorsan hajtott, fékezés nélkül ütötte el a gyalogost. Akkora erejű volt az ütközés, hogy az autó eleje is teljesen összetört..."

via tv2.hu

 

Megjegyzés: A 80-100km/h soknak tűnik a fékút alapján, de az 55-60km/h nem kizárt. Esős körülmények között 40km/h-ás és 60km/h-ás sebesség között "csak" annyi a difi, hogy nagyjából megfeleződik a féktávolság.

+/-10km/h: nagy eséllyel csak másodperceket veszítünk, míg más az életét. Felelősségtudatot a járművezetőknek! Egyébként, mivel sokan komolyan nincsenek ezzel tisztában: ha csak 50-el megyünk, de nem tudunk megállni, akkor is túl gyorsan hajtottunk...

Különösen esős időben - illetve csúszós körülmények között - a maximálisan megengedett sebesség felett közlekedés helyett inkább alatta közlekedjünk, kiváltképp kijelölt gyalogátkelőhelyek illetve kerékpáros átvezetések felé haladva. Nem mintha száraz időben száguldozni kellene...





A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr974508511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csii 2013.04.07. 23:12:04

Sajnálom, hogy az egyetlen, valóban értelmes blog megszűnt :(
A helyzet ugyanúgy áll és szükség lenne valódi tettekre, akciókra :(

ex-dr. vuk 2013.11.25. 17:39:42

Miert szunt meg a blog?...
Nem lesznek zebraakciok? Ennyire jo lenne a helyzet, hogy nincs ra szukseg?