Jogerősen is 8 hónap fegyház Pásztor István büntetése

Úgy tűnik, hogy kicsit komolyabban veszik a zebra kérdést, ugyanis jogerősen is  nyolc hónapi fogházra ítélte halálos közúti baleset okozása miatt a másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság hétfőn Pásztor István volt magyar válogatott és világválogatott kézilabdázót.

Ezzel helybenhagyták az elsőfokú Veszprémi Városi Bíróság május végén kiszabott büntetését.

 

 

Az MTI írja:

"Az elsőfokú bírósághoz hasonlóan a megyei, másodfokú tanács is a vádlott javára írta őszinte, beismerő vallomását, megbánó magatartását, és hogy korábban közlekedési szabályszegést nem követett el. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság azt is, hogy Pásztor István családos ember, egy gyermek eltartásáról gondoskodik, magas állami kitüntetése van, megbecsült élsportoló, közösségteremtő személyiség.

Különös enyhítő körülményként értékelte a másodfokú bíróság is, hogy a vádlott felkarolta az elgázolt férfi 80 éves özvegyét, azóta is hetenként látogatja, anyagilag támogatja, és mindenben igyekszik a segítségére lenni. A bíróság mindezekre tekintettel a büntetést az "enyhítő szakasz" alkalmazásával szabta ki, azaz a törvényi minimum "alá szállt" a büntetés kiszabásánál. A tanácsvezető bíró rámutatott, hogy a halálos közúti baleset okozásának vétségét egytől öt évig terjedő fogházzal rendeli büntetni a törvényhozó."





A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr223425678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.