"Öngyilkos" küldetések külföldön is

Miközben itthon kicsit lelassultunk az akcióval - tekintettel elsősorban az időjárási körülményekre -, addig sajnos a világ más országaiban is felfedezhető az igény a zebra akciókra.

Érdemes körülnézni, és elgondolkodni azon, hogy el akarunk-e jutni mi is addig, ameddig jópár helyen eljutottak, mire észbekaptak?!r

Chicago

A növekvő számú gyalogosgázolás miatt Chicago-i rendőrség a fokozottan ellenőrizte a zebrákat tavalyi akciója során. Egy civil ruhás rendőr játszotta az átkelő gyalogos szerepét. Szabálytalanság esetén néhány sarokkal arrébb a kollégák már a büntetéssel várták a vétkes vezetőt. A másfél órás akció alatt több mint száz esetben volt erre szükség.

" Az üzemanyag árának növekedése miatt,egyre több ember fog kerékpározni és gyalogolni,így elengedhetetlenül fontos,hogy a gépjárművezetők elővigyázatosabbak legyenek,mint korábban." Ray Colon tanácsnok

http://abclocal.go.com/wls/story?section=news/local&id=6194911

New York, az elrettentő példa

Mindenki által ismerős szituáció. A zöld jelzés ellenére sem lehet biztonságosan átkelni a zebrán. A kanyarodók áthajtanak a gyalogos előtt. A dugóban a zebrán vár a járművezető,majd hirtelen elindulva veszélyezteti a kényszerű kerülőre kárhoztatott gyalogost. Hiába van zebra a felelőtlen vezetés miatt fokozott a balesetveszély.

http://www.streetfilms.org/archives/drivers-behaving-rudely/

Moszkva

Egy szóval: életveszély.

https://www.youtube.com/watch?v=QRje4FFoqJk

Kérjük, hogy mindenki körültekintően közelítse meg a zebrát, hiszen egy kis előzékenységgel saját magunk és mások életét is boldogabbá tehetjük.





A bejegyzés trackback címe:

https://zebraakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr361480435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobdobalnia · http://youtube.com/bobdobalnia 2009.12.12. 11:14:39

Oroszoknál nem szokás elengedni a gyalogost. Egyszer vittek Moszkvában busszal egy négysávoson, és át akart kelni a zebrán egy rokkant. Nem volt lába, se kerekesszéke, úgy közlekedett, hogy megemelte a kezeivel a testét, majd előrelendítette. Elég borzasztó látvány volt, lábak híján alig volt magasabb a csóka 1 méternél. Na a sofőr folyamatosan nyomta rá a dudát, és még üvöltözött is torkaszakadtából, hogy miért nem takarodik már le a zebráról. Szegény meg szedte volna a lábát, de nem volt neki.